Farah Intan Burhanuddin Adalah Antara Perosak PEMANDU.

Written By Panglima Harimau on 11 September 2013 | 1:02 PM


Siapakah wanita dalam gambar diatas? Dia dikatakan mempunyai 'power' dalam membuat keputusan dalam jawatankuasa PEMANDU. Dia juga dikatakan penasihat kepada Perdana Menteri dalam memastikan KPI Kementerian Dalam Negeri. Setelah diselidik, saya terjumpa serba sedikit pasal dia yang saya ambil dari portal MyNewsHub.

Nama individu dalam gambar diatas adalah Farah Intan Burhanuddin. Di dalam PEMANDU dia memegang jawatan Penganalisis Kanan Unit Pengurusan dan Penyampaian Jabatan Perdana Menteri. Sebelum ini Farah dikatakan bertugas di syarikat guaman Zaid Ibrahim & Co.

Farah merupakan lulusan Universiti Islam Antarabangsa (UIA). Dia tiba-tiba muncul dan menjawat jawatan penting dalam PEMANDU. Farah menguruskan program berkaitan Polis Diraja Malaysia (PDRM) dan Indeks Prestasi Utama (KPI) serta memantau PDRM bagi pihak Perdana Menteri dan Menteri Dalam Negeri.

Jika mahu Farah boleh memanggil semua Ketua Polis Daerah jika dia mahu bertemu dengan mereka.

Farah suka berparti dan juga memiliki tabiat meminum arak serta membuat beberapa perjalanan ke luar negara yang dilabel sebagai lawatan kerja. Di pejabat PEMANDU dia digelar sebagai ‘Party Queen’.


Hubungan Farah dengan beberapa lelaki warga asing menjadikan dia sasaran kuasa asing dan dia mungkin akan diugut sehingga terpaksa mendedahkan maklumat sulit negara ke tangan pihak asing.

Farah adalah satu ancaman keselamatan. Gaya hidup mewah serta tabiat minum araknya adalah sesuatu yang tidak sesuai untuk tugasnya di Jabatan Perdana Menteri.

Saya berharap kepada Datuk Seri Najib Razak diatas nama kepentingan negara mengugurkan Farah agar tidak terus merosakkan PEMANDU.

Saya juga berharap agar pihak Jabatan Perdana Menteri dan PEMANDU mengambil perhatian serius ke atas isu ini.

4 comments:

Anonymous said...

Inilah namanya 'KERNA NILA SETITIK HABIS SUSU SEBELANGA". Kalaulah betul bagai dikata, Macam mana lulusan UIA boleh jadi cam nie Haaah!
Salah UMNO jugak ke? Salah Menteri ke?
Kenapa Tak Pecat-Pecat Lagi..budak Sial Majal Memalukan Kaum Melayu Islam & Seluruh Warga UIA?
Najibbbb oooh Najibbb Apa yang Kau Buat? Nak Naik Minyak Lagiiie Keeer!

Anonymous said...

BLOGGER-BLOGGER - TOLONG BUAT POSTING BERAPA RAMAI YANG SOKONG PEMANDU DIBUBARKAN ATAU BERAPA RAMAI SOKONG SI MALAUN INTAN DIPECAT SERTA-MERTA?

Rul gOaL said...

dia punya pasal lah..ha ha ha

Mohd Azri Ibrahim said...

Kenapa individu macam ini dilantik kejawatan terkanan dalam sesuatu organisasi? tak ada orang lain ke yang boleh atau berkemampuan menjawat jawatan tersebut. Dimanakah letaknya integriti dan moral beliau. Elok dipecat sahaja bukan sahaja empunya diri malah semua sekali. Kalau arak minuman utama, laknatlah sepanjang hayat selagi hidup. Muka lawa belum tentu akhlaknya baik. tak gitu pembaca sekelian. Diharap Jabatan Perdana Menteri memandang serius akan perkara tersebut. Selidikilah dulu latar belakang seseorang sebelum mengambil atau menerima beliau sebagai staf di jabatan.

Post a Comment

Popular Posts