Pemimpin DAP Nga Kor Ming Cetuskan Provokasi Terhadap Melayu.

Written By Panglima Harimau on 11 September 2013 | 10:18 AM


Dalam status facebook pemimpin DAP Nga Kor Ming malam tadi, dia saja mencetuskan provokasi terhadap orang Melayu dengan mempersendakan UiTM yang berada dalam kedudukan 701+ ranking dunia.

Kita semua sedia maklum bahawa UiTM ni menang Universiti untuk orang Melayu sahaja. Jadi kalau kedudukan ranking 701+ sengaja dibesarkan dan dikaitkan pula dengan isu perkauman, agaknya apakah serangan Nga Kor Ming sekiranya UiTM disenaraikan dalam ranking no 1 dunia?

Pasti Nga Kor Ming akan menyalak seluruh dunia mengatakan UiTM contoh rasis Kerajaan BN kerana hanya membenarkan orang Melayu sahaja untuk masuk belajar di Universiti no 1 dunia.

1 comments:

Vincent Tay said...

Biaqpila...
Sejak dulu lagi saya meluat melihat laporan pasai kedudukan universiti tempatan, kerana badan antarabangsa yang bikin pengelasan itu menggunakan kriteria yang depa kenan; bukan berdasar pada keperluan kita.
Contohnya: Universiti yang depat anggap best mesti ada kursus dalam BInggeris; ada pelajar2 asing khususnya orang putih....Sebab itu UIA yang ada pelajar2 Arab,Somalia,Pakistan, Benua China...tak diberi markah yang tinggi kerana bilangannya tak ramai.
MEMADAILAH kalau kita buat pengelasan kita sendiri, menurut kecemerlangan universiti masing2.
UiTM memang universiti utk Melayu/Bumiputera. Kita ukur dia dr segi kecemerlangan para graduannya, dan sumbangan mereka kpd negara. Buat apa kita peduli tentang kedudukannya di mata dunia @ mata sepek Nga Kor Ming?

Post a Comment

Popular Posts