Zuhudnya Ulama PAS Merangkap Menteri Besar Kelantan

Written By Panglima Harimau on 01 October 2013 | 9:17 AM


Diatas adalah gambar kereta Menteri Besar Kelantan, Datuk Ahmad Yakob. Bila pemimpin UMNO pakai kereta mewah, macam-macam pembangkang kata. Membazir duit rakyat la, tak zuhud la dan lain-lain lagi. Tetapi bila pemimpin mereka bertaraf Ulama pakai kereta mewah, mereka diam tanpa bercakap apa-apa.

Kata nak berjuang untuk akhirat tapi tengok kemewahan dunia, masing-masing terkesima. Itu tandanya Allah sedang uji Ulama PAS. Dalam mereka hentam pemimpin UMNO kononnya bermegah-megah, sudahnya mereka pun sama juga malah lebih teruk dari itu. Silap haribulan boleh jatuh munafik. Apa pun, panjang betul yer kereta Ulama PAS merangkap Menteri Besar Kelantan ni sampai tak muat parking.

11 comments:

Anonymous said...

AKU DAH LAMA TAHU BENDA NIH.....SESUNGGUH DAN DEMI ALLAH PEMIMPIN PAS MELACURKAN AGAMA DEMI POKET SERTA PERUT.....MEREKA TIDAK BUAT KERJA DAN MEMBIARKAN RAKYAT SUSAH SEDANGKAN MEREKA BERSENANG LENANG DENGAN HARTA DUNIA.....TAK MENGAPA DI AKHIRAT NANTI MEREKA AKAN JAWAB SEMUA ITU...KEPADA RAKYAT KELANTAN YANG PRO PAS TOLONG LAH REDHA TOK-TOK GARU PAS MEMBAHAM HASIL BUMI KELATE...KERANA ITU ADALAH JIHAD DAN DAPAT PAHALA.....BIAR KITA SUSAH ASALKAN PEMIMPIN PAS SENANG DAN MEWAH....BIARKAN KITA DIPERBODOHKAN SELAMA LAMANYA ASALKAN TOK GURU DAN TOK GARU PAS CERDIK MENIPU KITA..KERANA ITU ADALAH JIHAD...KITA DAPAT PAHALA DAN MASUK SYURGA PAS.....ALHAMDULILLAH KITA SEMUA DAH JADI BODOH DAN DIPERBODOH ......BIARKAN MEREKA SENANG KERANA ITU ADALAH JIHAD....

Anonymous said...

Assalamualaikum.Saya bukan penyokong PAS,tetapi saya seorang yang anti perbalahan politik.Saya terpanggil untuk menjelaskan keadaan sebenar setelah membaca artikel anda.Rasanya tidak keterlaluan kalau saya katakan penulis artikel ini dan juga insan yang meletakkan komen di atas saya ini sebagai 'KETINGGALAN ZAMAN'.Sebelum anda berblogging, seharusnya anda kaji dan merujuk di mana2 sumber dalam internet yg luas ini. Kenderaan tersebut sebenarnya adalah kurniaan Baginda Sultan Kelantan, Sultan Muhammad V.Baginda telah mewajibkan TG Nik Aziz untuk menggunakan kenderaan tersebut bagi acara-acara rasmi negeri.Satu perkara yang anda harus faham juga, kenderaan tersebut bukan kepunyaan Menteri Besar, tetapi milik pejabat Menteri Besar. Oleh itu, sesiapa sahaja yang menjawat jawatan tersebut layak menaiki kenderaan rasmi itu. Anda perlu ke negeri Kelantan untuk melihat sendiri senario tersebut.Ini hal lama ;p -Individu yang anti tuduhan melulu tidak kira kepada BN atau PKR.Yang betul harus ditegakkan,dan yang batil harus diperbetulkan.

Anonymous said...

Rasul bila dibagi hadiah, terus sedekah ;-)

Anonymous said...

ha ha....nafsu itu memang sudah lama meruap ruap dan membuak buak dalam diri ulllamakk pas sama seperti perbualan teelefon mat sabun dgn seorang perempuan juga riwayat setopa dan spender putihnya.

Anonymous said...

Hipokrit bila kena batang hidung sendiri mula melatah ...

Allah itu Maha Adil.

Anonymous said...

ce bace komen yg detail tu molek2.. stakat komen pom pang hebat x reti baca buat apa.. tgk yg ats sane tu cakap tu kereta kurniaan Sultan. ko brani tolak ke der? macai tetap macai. Ulamak taat kepada sultan. MACAI tidaaaaaaaaaaaaak! whahhahaha

EarthDream said...

susah payah je cari point utk nak leverage kan pejuang Islam dgn pemimpin2 korup yang lain yer.

Unknown said...

padan muka kau.... suka sangat miskin

johan sajuri said...

Nabi Sulaiman pun kaya ... tak slah ko miskin denki org kaya

johan sajuri said...

Nabi Sulaiman pun kaya ... tak slah ko miskin denki org kaya

johan sajuri said...

padan muka kau.... suka sangat miskin

Post a Comment

Popular Posts