PKR Berjaya Malukan Presiden PAS Dengan Saman RM2 Juta. @abdulhadiawang @anwaribrahim

Written By Panglima Harimau on 27 February 2014 | 11:55 AM


Umum mengetahui yang Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang diarahkan membayar saman RM2 juta oleh Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu dalam penghakiman ingkar yang diperolehi oleh Mohd Shamsul bin Mat Amin, bekas calon PKR DUN Bukit Besi, Terengganu. Presiden PAS disaman oleh Shamsul ekoran dakwaan bahawa ada calon PKR yang menjual pil kuda menjelang pilihan raya umum ke 13 lalu.

Dan hari ni di Sinar Harian Setiausaha Agung PKR, Datuk Saifuddin Nasution berkata isu saman RM2 juta yang melibatkan Presiden PAS dan bekas calon PKR Dun Bukit Besi mempunyai petunjuk positif untuk membatalkan keputusan tersebut. Pemimpin parti telah mengadakan rundingan dengan plaintif untuk menyelesaikan isu tersebut.

Yang menjadi tanda tanya kenapa sebelum saman dikemukakan Mohd Shamsul Mat Amin, pemimpin PKR tak buat perbincangan atau rundingan? Adakah pemimpin PKR memang tak mengetahui langsung berkenaan isu saman ni atau buat-buat tak tahu?

Apa pun, PKR sudah mencapai matlamatnya. Hadi bayar RM2 juta atau tidak bukan persoalannya. Matlamatnya adalah untuk memalukan Hadi dan PAS serta membuat tanggapan negatif bahawa walaupun PAS parti yang dicanang sebagai parti Islam, pemimpinnya pun suka buat fitnah.

Sungguh licik permainan PKR..

2 comments:

Anonymous said...

Ini semua nak picit teloq Hadi. Ada 2 matlamat, #1 - Ugut Hadi sokong Anuar dalam PRK Kajang dan pastikan Pas bantu menangkan Anuar #2 - Bankrupkan Hadi supaya Sabu Syiah boleh ambilalih Pas.....Sabu akan hancurkan Pas dengan dilacurkan kepada dapigs dan anjing Anuar.

CICIT PAWANG ALI said...

Salam. Tolong linkkan blog http://cicitpawangali.blogspot.com/ . Tk!

Post a Comment

Popular Posts