Hari Terakhir Berkempen, Undilah Barisan Nasional Di #PRKKualaKangsar

Written By Panglima Harimau on 17 June 2016 | 4:36 PM

Hari terakhir berkempen sebelum hari pembuangan undi Pilihan Raya Kecil (PRK) pada esok (18 Jun). Di pihak pembangkang masih tiada sebarang perancangan khusus bagi menjamin kesejahteraan dan kebajikan rakyat di Kuala Kangsar mahupun Sungai Besar.

DI KUALA KANGSAR Datin Mastura Mohd Yazid telah menggariskan lima agenda utama perjuangannya demi masyarakat Kuala Kangsar. Dua daripada hasratnya itu telahpun dipenuhi walaupun hari penentuan masih belum tiba.

CALON Pas, Dr Najihatussaleh pula telah menyatakan ikrarnya untuk mendukung Pindaan Rang Undang-Undang (RUU) 355 bagi memperkasa peranan Mahkamah Syariah sekiranya terpilih mewakili Kuala Kangsar.

TETAPI calon bagi parti PAN, iaitu Dr Ahmad Termizi Ramli telah disekat hak untuk bersuara secara lantang, hanya mengikut telunjuk DAP. Hampir kesemua ceramah yang dianjurkan PAN berkisarkan pembohongan dan maki hamun.

PAN harus diakui sangat lemah dan terlalu baharu untuk membawa apa-apa pendekatan. Mereka sebenarnya menguji nasib sama ada pengundi menerima atau tidak kehadiran parti itu di kawasan mereka.

SATU kajian melaporkan, BN akan mendapat kemenangan besar di Kuala Kangsar kerana kekuatan Melayu yang telah dikenalpasti sebagai pengundi tegar UMNO, kini sudah mencapai ke tahap 56%.

KATA Datin Mastura; Saya rasa setiap calon akan menghadapi tekanan yang berbeza-beza. Cuma saya berdoa kepada ALLAH supaya saya dibantu biar BN meraih kemenangan.

BN menang
Orang kuale senang!

0 comments:

Post a Comment

Popular Posts