@NajibRazak Menangani Cabaran

Written By Panglima Harimau on 29 June 2016 | 12:53 PMCABARAN UTAMA;
DATUK Seri Najib Tun Razak menjadi Perdana Menteri semasa BN hilang majoriti dua pertiga buat pertama kali sejak 1969 dalam pilihan raya umum 2008.

CABARAN FITNAH;
SEMASA menjadi Timbalan Perdana Menteri, beliau dikaitkan dengan kematian seorang wanita. Beliau me­nyerahkan urusan itu kepada Allah. Fitnah dibantu dari dunia siber yang baru muncul dengan blog dan portal propembangkang secara bermaharajalela.

CABARAN RASUAH;
KERAJAAN dikaitkan dengan unsur rasuah dalam pembelian kapal selam Scorpene. Rupa-rupanya hanya sekadar pembohongan jahat pembangkang untuk menumbang BN dalam PRU 2013 dengan slogan ‘ini kalilah’.

CABARAN MENYINGKIR PM;
PEMBANGKANG meramalkan Najib akan dapat disingkirkan selewat-lewatnya pertengahan tahun 2015. Syarikat pelaburan strategik 1MDB, dicetuskan jadi ke­gemparan.

CABARAN SUAPAN;
SUMBANGAN RM2.6 bilion yang diuar-uarkan pembangkang berkubur; setelah Peguam Negara memutuskan ia tidak menyalahi undang-undang; dan SPRM turut mengesahkan tiada suapan dalam dakwaan tersebut.

CABARAN MENGULING DEMOKRASI;
TERDAPAT cubaan menggulingkan Perdana Menteri di luar proses demokrasi. Ia terdedah dengan pengakuan Xavier Andre Justo yang tertangkap di Thailand.

CABARAN PECAT AHLI UMNO;
PEMECATAN Muhyiddin bukanlah suatu tindakan terburu-buru. * Beliau dilucutkan dari jawatan Timbalan Perdana Menteri kerana tidak me­nerima penjelasan kerajaan dalam dakwaan melibatkan 1MDB dan sumbangan RM2.6 bilion. * Beliau masih memburuk-burukkan kepimpinan Perdana Menteri dan gagal menjalankan tugasnya sebagai timbalan presiden mengikut fasal 9.8.1 Perlembagaan parti.

CABARAN PRN DAN PRK;
BN mencatat kemenangan bergaya di Bumi Kenyalang dan PRK Parlimen Sungai Besar dan Kuala Kangsar.

KESIMPULANNYA;
NAJIB membuktikan UMNO dan BN yang diketuainya berdaya tahan dan lasak. Kekuatan Najib adalah kesabaran dan ketabahannya. BN dan UMNO pasti tidak akan mengambil mudah atas segala yang telah dilaluinya dan juga cabaran yang mendatang.

BN dan UMNO TETAP
Bersatu,
Bersetia dan
Berkhidmat.

0 comments:

Post a Comment

Popular Posts