PAN @ Kayu !

Written By Panglima Harimau on 14 June 2016 | 4:19 PM

PAN itu jika diterjemah ke bahasa Cina ia bermaksud ‘KAYU’, maka fahamlah kita mengapa mereka marah sangat bila dipanggil parti mereka dengan PAN!

SESUAI benar dengan nama PAN itu - kayu! Kerana parti itu, bukan tahu apa-apa pun. Calonnya pun dikawal dan diekori oleh Tuan Besarnya yang dikatakan jadi tokey dana mereka. Tidak kiralah sama ada calon mereka ahli saintis atau doktor, mereka akan dikawal untuk bercakap apa yang DAP mahu mereka bercakap sahaja.

DULU semasa di PRK Teluk Intan wakil DAP Dyana Sofya dikawal kemana sahaja dia pergi oleh wakil dari DAP. Malah ketika hendak jawab soalan pun Lim Kit Siang yang memberi penjelasan kerana khuatir Dyana akan salah jawab.

DAP Lebih senang menggunakan barua Melayu untuk serang isu berkaitan Melayu. Kini PAN pula digunakan untuk menghalang Islam dan RUU. Sepatunya kerja PAN ialah memberi penerangan kepada yang tidak faham. Tapi sebaliknya berlaku, PAN yang ahlinya Islam pula yang dialatkan untuk halang kemajuan Islam.

DAP akan selamat kerana benteng halang kemajuan Islam dilakukan oleh hambanya iaitu PAN. Sepatutnya ahli PAN yang direject oleh PAS, diserap saja kedalam DAP sama seperti barua-barua Melayu yang sedia ada dalam DAP.

DAP sudah nampak cara mahu menghalang Islam adalah menggunakan orang Islam seperti ahli PAN, maka itulah PAN di wujudkan. Selain boleh memecahbelahkan Melayu dan Islam, DAP kini boleh serang Islam melalui PAN. Maka perpecahan umat Islam dengan pelbagai pendapat lahir dari pelbagai parti boleh diujudkan.

PAN lengkap berbaju oren dan tshirt serta billboard yang mahal-mahal. PAN yang baru wujud tapi sudah cukup dananya. Ini kena tanya Mat Sabu siapa yang beri dana kepada PAN?

BAGI mengatasi kekurangan populasi orang bukan Islam; maka DAP perlukan Insuran untuk keselamatan mereka. Maka PAN amat sesuai ambil peranan sebagai khadam dan pak sanggup yang baru untuk DAPig!

Tak Sanggup jadi barua.....

0 comments:

Post a Comment

Popular Posts