Politik Yang Tidak Amanah. #PRKSungaiBesar #PRKKualaKangsar

Written By Panglima Harimau on 16 June 2016 | 10:56 AM

PARTI-PARTI PEMBANGKANG bergabung dalam PRU 2004 dan PRU 2008. Usaha itu berjaya apabila Terengganu, Perak, Pulau Pinang, Selangor dan Kedah jatuh ke tangan pembangkang. Tetapi ia tidak kekal lama kecuali Kelantan, Selangor dan Pulau Pinang.

KEPALSUAN pembangkang akhirnya terburai apabila Pas meninggalkan pakatan pembangkang yang dianggotai oleh DAP dan PKR. Kedua-dua parti itu mendapat kawan baharu iaitu PAN – sebuah parti yang ditubuhkan oleh sekumpulan bekas pemimpin Pas yang tewas dalam pemilihan parti. Begitu ramai nakhoda akhirnya bahtera itu tenggelam di tengah lautan.

PARTI-PARTI pembangkang sedang berkecamuk. BN di bawah Najib terus mengukuhkan kedudukan bagi menguruskan pentadbiran negara. Ini membuktikan kerjasama dan acuan BN sama sekali tidak akan mampu ditiru oleh pembangkang yang tidak pernah AMANAH!

KEPADA pengundi2 K.Kangsar dan Sg.Besar undilah calon yg boleh membantu anda. Calon yg boleh membantu anda sudah tentulah wakil dari kerajaan yang berkuasa. Wakil dari parti pembangkang sudah pasti tak boleh dan tak akan mampu. Akhirnya nanti mereka akan berkata saya tiada kuasa dan tak ada peruntukan. Itulah jawapan "standard" wakil rakyat dari pembangkang.

KEPADA pengundi2 luar yang tidak tinggal di K.Kangsar dan Sg.Besar; baliklah mengundi. Ingatlah keluarga kita yang tinggal di dua parlimen itu. Mereka masih perlukan bantuan dari wakil yang mewakili parti yang berkuasa dan memerintah.

BN menang
Rakyat senang!

0 comments:

Post a Comment

Popular Posts