Retorik @dapmalaysia

Written By Panglima Harimau on 02 July 2016 | 10:42 PM

DALAM politik di Malaysia ini ada dua saja yang DAP tahu; rasuah dan perkauman (corrupt & racist). Jangan salah sikit, sikit-sikit orang UMNO. Hari-hari Najib digelar macam-macam, pencurilah, perompaklah, rasuahlah; tapi tak adapun masuk ke mahkamah, jauh sekali dijatuhkan hukum. Akhir-akhirnya siapa yang masuk mahkamah disebabkan rasuah? Malu, memang malu.

YANG berkumpul pegang lilin di hadapan Pejabat SPRM itu mengapa? Ini bukannya pertama kali beliau pernah dibicarakan di mahkamah! Nanti tengoklah bersepah peguam DAP yang akan membantunya dalam perbicaraan di mahkamah. Apa masalahnya? Semuanya orang boleh berkata apa sahaja. Biarlah undang-undang dan mahkamah menentukan.

LAGIPUN Guan Eng tak akan melepaskan jawatan Ketua Menterinya; walaupun orang ramai mempertikaikan mengenai integriti jawatan Ketua Menteri itu yang berdepan pertuduhan rasuah di mahkamah. Rasanya kalau tuduhan berkenaan melibatkan pemimpin BN, maka pembangkang akan riuh sekampung keli­ling negara bagi mendesak supaya pemimpin terlibat bercuti atau meletakkan jawatan.

HARI INI Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang, P. Ramasamy berdiam diri setelah bossnya didakwa atas dua tuduhan rasuah. Ini jelas membuktikan bahawa beliau seorang pemimpin hipokrit. Jika sebelum ini P. Ramasamy dilihat cukup lantang dalam kes - kes rasuah yang kononnya melibatkan pemimpin BN. Pemimpin PKR dan PAN semuanya kecut telor!; tak berani bersuara.

PENDIRIAN DAP negeri dan Guan Eng itu juga dilihat bertentangan dengan prinsip Cekap, Akauntabliti dan Telus (CAT) yang kononnya menjadi amalan dalam pentadbiran Kerajaan DAP Pulau Pinang selama ini. DAP sering bangga berkata bahawa mereka memperjuangkan hak sama rata dengan semua kaum.

RUPANYA terbuktikan bahawa DAP memang ‘kemaruk’ kuasa. Mereka menjadikan PKR dan PAN sebagai kuda tunggangan untuk mencapai matlamat dan berjaya memperbodohkan ‘rakan sepasukan’ mereka itu. Rakyat melihat pembangkang tidak ubah ibarat ayam jantan yang berkokok kuat tetapi ekor bergelumang dengan najis, kata kain orang lain koyak, kain sendiri sudah terlondeh.

lim guan sudah end

0 comments:

Post a Comment

Popular Posts